« Tjusigt

- vackra kläder till fest och vardag -

Förbli evigt ung

Den som hittar knep på evig ungdom hade blivit miljonär redan. Plastikkirurgerna är ju den drömmen på spåren. Att dra in hud, förstora läppar och bröst, minska fett och hudveck är ju knep som hittills har gjort dem som har råd, mycket yngre utseendemässigt. Andra knep är botox, ett nervgift som slätar ut rynkor i pannan, eller under ögonen. Ett annat knep är att fylla ut kinder så att de får en bulligare form. Små barn, har ju helt runda kinder, vilket gör att en vuxen, ser yngre ut än vad de är.

Huvudsaken man känner sig ung, eller?

Hur är det nu med utseendet? Jag har hört att forskarna kom fram till att den som ler, använder färre muskler i ansiktet än den som ser arg, eller trumpen ut. Så att gå omkring och se arg ut anstränger ansiktets muskler mer än att se glad ut. Så ett ansikte som ler ständigt, ser mer avslappnad ut och minskar musklernas ansträngning. Ser man yngre ut då? Kanske. I alla fall ser man trevligare ut, och ett trevligt ansikte är mer tilldragande än ett surt eller argt.

Hälsan lyser i ansiktet

Visst är det väl så att en hälsosam kropp syns i ansiktet. Andra saker som jag läst om är att färgerna i ansiktet signalerar hälsa; röda kinder signalerar hälsa, en röd mun signalerar fertilitet, klara ögon talar om att denna människa är frisk, och så vidare. Skönhet och hälsa hör ju intimt ihop. Den som är frisk är vacker, och tvärtom? Åtminstone kan man konstatera att den som är frisk är i alla fall tilldragande.

29 aug 2017