Fixa bästa festen

När det går att ordna fester igen, framöver är det bra att redan ha planerat det i god tid. Om du ska ha fest, fundera på om du ska ha det hemma, eller i en lokal. Om du planerar att bjuda på mat, läs då artiklar om fest, mat och catering på https://kalvsjogarden.se/. En bra fest börjar med en inbjudan. På denna inbjudan ska du ha med var festen är, när den är och om det finns eventuella klädkoder att följa.

Bra tips för att få till festen

Som sagt så är det bra att i god tid planera själva festen. Det gör att du slipper glömma små detaljer som är viktiga för festen. Gör även en lista över alla punkter som ska göras och en lista med allt det som ska handlas till festen. 

Tänk igenom hur många du vill bjuda och vilka. Sedan fundera på hur du ska bjuda in. Du kan göra det via Facebook eller genom att göra inbjudningskort och skicka ut. 

Om du ska dekorera och så, se då till att handla hem det samt även ha redskap att sätta upp detta med. 

Mat och dryck är inte fel att ha på fest. Sen om du ser till att ordna catering eller om du vill laga själv det avgör du. Du kan satsa på buffé, för då kan du laga maten före i god tid. 

Lekar är ett måste för en rolig fest, det håller gästerna sysselsatta och är perfekt för att lära känna varandra. Det finns massa olika aktiviteter du kan ordna med. Det kan vara femkamp, tipspromenad, quiz, danstävling eller ja vad du vill.

Skapa även en spellista med bra musik för festen eller om du vill slå på stort hyr in ett band eller en trubadur. 

Städning är den tråkigaste delen med att ha en fest, men ett tips är att sätta upp ”skräpstationer” i form av sopsäckar där gästerna kan slänga burkar och annat under kvällen. Då kommer mycket av det att vara klart dagen efter och du behöver bara samla ihop dessa säckar och åka och slänga dem. 

Lycka till!

19 Jan 2021