Snygg på jobbet

Om man tycker om att lägga tid på att ha ett yttre man trivs med så är tiden på jobbet sällan et undantag. Möjligen är undantaget tiden man spenderar hemma i ensamhet en ledig stund, då det inte gör något att man lufsar runt i sköna mjukiskläder med håret på ända. På jobbet kommer de flesta i kontakt med andra människor och då vill man i regel känna sig bekväm med hur man ser ut och allra helst mer än bara bekväm.

Klädkod

På många arbetsplatser finns en klädkod och vissa förser till och med sina anställda med gratis klädesplagg avsedda för timmarna på arbetet. Dessa klädesplagg är för det mesta så kallade profilkläder där verksamhetens namn, syfte eller koncept framgår med hjälp av färger, figurer och ord.

Profilkläder är väl sällan i designerklass men det finns helt klart skillnader i kvalitet och look mellan olika producenter. En schysst chef ser till så att de anställda förses med snygga, sköna profilkläder om det nu är en regel att bära dem.

Det är ganska skönt att arbeta på en plats med klädkod för det eliminerar en hel del tankar kring dagliga arbetsoutfits. Ännu enklare blir det om ens arbetsplats förser en med de plagg man ska bära. Sedan kanske en känsla av strypt identitetsuttryck är priset man får betala. Det finns många perspektiv i detta...

Hur ser du på saken? Föredrar du fritt val av egna kläder på jobbet eller krav på att bära arbetsplatsens profilkläder (så länge dessa är bekväma och klädsamma?

11 May 2020