Att fånga ögonblicket

 

Att fånga det där perfekta ögonblicket är något som många strävar efter, vare sig det handlar om en härlig semester eller ett giftemål. Det är lätt att ta foton med dagens mobiler, men att lyckas ta den där speciella bilden som är värd att ramas in på väggen är betydligt svårare. Men att köpa en dyr utrustning är inte den rätta vägen att gå, även om det säkerligen ökar dina chanser i slutändan. Men hur lyckas man ta den där bilden som fångar ögonblicket på bästa sätt?

Belysning är helt avgörande för ett lyckat foto

Sanningen är att ett bra ljus är den viktigaste variabeln för att uppnå ett bra resultat. Att ta bilder inomhus är lättare än utomhus så länge man använder sig av kvalitetslampor som ger det rätta ljuset. Även om man inte har en stor budget så kan man komma väldigt billigt undan om man tänker lite strategiskt.

Strålkastarbelysning med LED-dioder rekommenderas

En strålkastarbelysning är enligt mig det bästa valet vid fotografering av stora ytor. Om du till exempel behöver fotografera en stor folksamling som exempelvis vid ett bröllop så är en 50W lampa utan tvekan en av de bästa lösningar. Om du tycker det är för dyrt med en led strålkastare så kan du istället välja vanlig arbetsbelysning som kan användas vid många olika tillfällen. Enda nackdelen med arbetsbelysning är att du troligtvis kommer att behöva en konverterare och även lite kunskap om elektronik för att få det att fungera. Det är lite bökigt men när allt är färdigt och det är dags att börja fotografera så kommer du inse att det var värt besväret.

19 Aug 2017