Bra tips på restauranger i Sörmland

Södermanland, eller Sörmland som det också kallas, ligger söder om Stockholm och har både en vacker kustlinje och ett inland som erbjuder många chanser till upplevelser och äventyr. Jag tänkte nu inte berätta om allt man kan göra i Sörmland, utan istället fokusera lite mer på var man kan äta riktigt god mat i en trevlig atmosfär. Jag tar upp några av pärlorna, och vill du hitta fler matställen kan jag rekommendera: Guide till mat i Sörmland där du hittar restauranger och omdömen. 

Mina favoriter

Häng med mig på en matresa genom Sörmland, här får du reda på vilka restauranger jag själv gillar och kan rekommendera. Det är ingen topp 5 lista, utan är helt enkelt bra restauranger. 

  • Ceith & Agnes: En restaurang i Katrineholm där fokus ligger på att erbjuda lokalt producerad mat. Trevlig atmosfär, bra service och riktigt god mat för alla åldrar. De erbjuder även matlagningskurser och catering för festliga tillfällen. 
  • Skärgårdsvåfflan: Tyvärr endast öppen på sommaren, men denna lilla underbara våffelstuga i Oxelösund har nog några av de godaste våfflor jag ätit. Tror de öppnar i juni, så ska du dit på sommaren är de värda ett besök. 
  • Virå Viltkök: I Stavsjö hittar du denna restaurang som bjuder på mat från skogens skafferi. Ät viltkött som kommer från skogen och njut av ekologisk mat som är närproducerad. 

Det finns många fler bra restauranger och jag kommer säkerligen ha skäl att återkomma med fler tips för dig som vill besöka Sörmland. 

 

31 Jan 2019