En liten skönhetsboost

Jag tror att det ligger väldigt djupt rotat i människan att vilja vara vacker. Det fyller ju en samhällsfunktion att människor vill dra andra människor till sig, för hade vi inte velat det så hade vi inte förökat oss. Idag är väl just förökning ingen bristvara, men en gång i tiden var det. Vi har alltid smyckat oss på olika sätt genom att måla oss, pynta oss med med snäckor, fjädrar och annat vackert vi funnit i naturen. Idag lägger vi massor av pengar på smink och annan skönhetsvård.

Naturligt är inte alltid vackrast

Men så finns det mer idag och fram till alldeles nyss så fryntes det en hel del på dessa saker. Jag talar givetvis om plastikkirurgi och andra mer invasiva skönhetsbehandlingar. Skönhet skulle vara naturlig och då var det ödets lotteri om man passade mallen eller ej. De senaste åren har vi dock sett en förändring i denna attityd, i takt med att skönhetsingrepp blivit allt mer tillgängliga. Själv har jag sedan något år tillbaka gått och fått MyBeautyClinics fillers och jag har aldrig varit så här snygg. Med denna känsla av att jag ser så bra ut, även om skillnaderna är små, så har mitt självförtroende också vuxit och jag unnar alla att uppleva det. Om det är något som är riktigt vackert så är det ju gott självförtroende, eller hur?

Nog för att det finns fina fördelar med att vara totalt naturlig, men om man inte lever isolerat i ett hus i skogen så ser jag ingen anledning till varför man så nitiskt ska hålla fast vid det så begränsande "naturliga" skönhetsidealet. En liten skönhetsboost gör mer nytta än skada!

1 Aug 2018