Förbli evigt ung

Den som hittat på lösningen på evig ungdom hade blivit miljonär i det här laget. Plastikkirurgerna är ju den drömmen på spåren. Att dra in hud, förstora läppar och bröst, minska fett och hudveck är ju knep som hittills har gett dem som har råd, ett mycket yngre utseende. Andra knep är botox, ett nervgift som slätar ut rynkor i pannan, eller under ögonen. Ett annat knep är att fylla ut kinder med cilikon så att de får en bulligare form. Små barn, har ju helt runda kinder, vilket gör att en vuxen, som har lite rundare kinder ser yngre ut.

Huvudsaken man känner sig ung, eller?

Hur är det nu med utseendet? Jag har hört att forskarna kom fram till att den som ler, använder färre muskler i ansiktet än den som ser arg, eller trumpen ut. Så ser du arg ut anstränger du ansiktets muskler mer än när du ser glad ut. Så ett ansikte som ler ständigt, ser mer avslappnad ut och minskar musklernas ansträngning. Ser man yngre ut då? Kanske. I alla fall ser man trevligare ut, och ett trevligt ansikte är mer tilldragande än ett surt eller argt.

Hälsan lyser i ansiktet

Visst är det väl så att hälsan syns i ansiktet? Jag har i alla fall läst om att färgerna i ansiktet signalerar hälsa; röda kinder signalerar hälsa, en röd mun signalerar fertilitet, klara ögon talar om att denna människa är frisk, och så vidare. Skönhet och hälsa hör ju intimt ihop. Den som är frisk är vacker, och tvärtom? Eller? Åtminstone kan man konstatera att den som är frisk är väldigt tilldragande.

29 Aug 2017