Har du ojämna tänder?

Alla drömmer vi väl om att ha ett bländande leende, ungefär som våra favoritskådisar? Tänk att kunna avfyra ett riktigt charmigt leende som får vem som helst på fall! Få den kallaste istapp att smälta? Det är ju inte alltid som drömmen och verkligheten är förenliga med varandra. Vi tittar oss i spegeln - och är du kvinna - ser du misslynt på din bild. Dina tänder är ju inte alls så där snygga och jämna... Vad ska du göra? Vissa är för långa och andra är för korta. Vissa är för spetsiga och andra är för stora, för små, för vita, för gula...?

Slipa tänderna?

Att slipa tänderna som små kaniner är inte någon bra idé. Vi har blivit påverkade av alltför ensidig reklam som har tutat i oss att vi måste se perfekta ut, vilket är förödande för självbilden. Vi är ju människor och ingen är perfekt. Det vi ser när vi jämför oss med fotomodeller eller skådespelare har de antagligen arbetat hårt för att få fram. Många lägger sig tidigt under kniven och opererar bort skönhetsfel, bleker både hår och tänder, arbetar dagligen med att träna sina muskler, svälter sig, går på olika dieter i en enda smärtsam hets för nästa filmroll. De har det som sitt jobb, och där behöver vi inte hamna.

Tandläkare bäst på att slipa tänder

Vill du slipa tänderna är det bäst att be din tandläkare göra det. De vet hur de ska göra för att minimera skadorna av en tandslipning. Emaljen är det hårdaste vi har i kroppen och den är till för att skydda tänderna mot karies, så den är inte att leka med. Lycka till!

7 Oct 2017