Hitta rätt frisyr för ditt ansikte!

Funderar du på att byta frisyr och är lite osäker på vad som passar just din ansiktsform? Då ska du läsa denna blogg! Här går vi igenom de vanligaste ansiktsformerna och vad som passar dem. Har du till exempel en rund ansiktsform ska du till exempel inte böra page, eftersom den förstärker ditt runda ansikte. Det är vanligt att vi följer modetrender när det kommer till frisyrer, det ska man helst inte göra. Hittar du en frisyr som passar dig, byt inte den. Det är ett vanligt fel vi gör, eftersom vi så lätt tröttnar på vår frisyr. Men varför byta bort något som fungerar? Har du en frisyr som du passar i, fungerar den vanligtvis och du känner dig nöjd med ditt utseende. Det som man kan fundera på är om ditt ansikte förändras. Då kan det vara läge att byta frisyr. Vi växer ju fortfarande i ansiktet, vi blir smalare, eller går upp i vikt och allt det förändrar ansiktet hos oss. Här kommer några bra tips från bloggen med det annorlunda namnet Tvätta håret.

1. Runt ansikte

Har du ett runt ansikte ska du gärna framhäva ditt ansikte genom att ha mycket volym uppe på huvudet, men inte på sidorna. Du ska undvika lugg då det kan göra att ditt ansikte ser mer runt ut. Du ska heller inte bära page, som slutar vid ditt käkben. Däremot kan du mycket väl ha en ganska lång page, där lockarna slutar vid nyckelbenen. Tänk Cameron Diaz, Kirsten Dunst och Lindsay Lohan, som alla har långt hår till sitt ganska runda ansikte.

2. Avlångt ansikte

Har du i stället ett avlångt ansikte kan du tänka precis tvärtom mot den som har ett runt ansikte. Inte så mycket volym upp till på huvudet. Gärna en kort page som slutar vid käkbenet. Klipp gärna en lugg och ha mycket volym på sidorna av håret. Du ska undvika mittbena, och istället ha en sidbena och gärna mycket lockar. Tänk dig frisyrer som Sarah Jessica Parker, som har ordentligt med volym och lockar i sitt hår, eller Liv Tyler.

3. Fyrkantigt ansikte

Här menas inte bokstavligen ett fyrkant ansikte, utan ett ansikte som nästan är lika långt som det är brett. Det kan vara bra att ha lockar som mjukar upp ansiktet, låt klippa det i etapper och ha snedlugg. Du bör inte ha kort, rak lugg eftersom et förstärker kantigheten i ditt ansikte. Undvik kort page och rakt hår. Tänk dig Demi Moore och Angelina Jolie och de mjuka lockar som ramar in deras ansikten.

20 Sep 2017