Installera en osynlig tandställning!

Det är en sak som jag har funderat på ett tag nu. Varför lägger inte fler osynliga tandställningar? Vet de inte om att de finns, eller? Det är snudd på barnplågeri att installera en vanlig hemsk tandställning. Vet föräldrarna om hur ont det gör? Och då menar jag inte bara när de installerar dem, utan HELA tiden som den hemska tandställningen finns i munnen. Jag vet hur det är, tro mig. Den gör inte och skaver mot läpparna, den gör det nästan omöjligt att borsta tänderna, den är ful. Och INGEN vill pussa någon som har en tandställning i munnen. Är det någon förälder som fattar hur det känns för den som har en sådan i munnen? I värsta fall blir man retad också, blir kallad stålkäften och fulmunnen, eller något värre.

Kostar inte mycket att få en osynlig tandställning

Det kostar inte mer än en charterresa för en liten familj på tre personer att lägga in en osynlig tandställning i stället för en hemsk. Och då är ju valet givet. En osynlig tandställning lägg in bakom tänderna och gör samma jobb som en vanlig tandställning, bara det att den inte syns.

När du har fått en tandställning gäller lite annorlunda tandborstning, som kan ta lite längre tid än annan tandborstning, räkna med fem till tio minuter varje morgon och kväll. Vid tandställningens bågar och fästen fastnar det ofta matrester och bakterier. Därför räcker det inte med vanlig tandborstning och fluortandkräm. Du behöver små mellanrumsborstar och en speciell tandborste eller ännu hellre en eltandborste. Avsluta gärna med fluor. Så här gör du:

  • Borsta tänderna med fluortandkräm.
  • Använd tvåradig tandborste eller eltandborste med speciellt borsthuvud.
  • Gör rent mellan tänderna samt vid tandställningens bågar och fästen med mellanrumsborstar.
  • För att komma åt där tänderna sitter trångt kan du behöva mjuka, flossade tandstickor.
  • Skölj med fluor varje dag.
  • 10 Nov 2017