Perfekta presenter till henne

Bland det bästa jag vet är att skämma bort mina vänner och min familj. Det behöver inte handla om att jag köper exklusiva saker för väldigt mycket pengar – det handlar mer om gesten och att jag alltid håller ögonen öppna för något spännande. Exempelvis så har jag för vana att kolla av olika auktionssidor med jämna mellanrum och hittar jag något där så budar jag och hoppas på det bästa. Ibland fungerar det – ibland blir det för dyrt och jag får avstå; svårare än så är det inte. Det bästa köp jag gjort var en scarves från Hermes till mamma som jag fick för 150 kronor på Bukowskis. Den använder hon typ jämt, både vid fest och vid vardag.

Min mamma och min syster brukar annars vara svårast att köpa till. Min syster i synnerhet. Dels så ändrar hon stil typ fem gånger i veckan, dels så gillar hon märken snarare än vad som är vackert (något som blir väldigt dyrt) och dels så är hon mer av en upplevelsemänniska än vad jag är.

I år dock så har jag lösningen även för min syster och detta i form av att köpa just en upplevelsepresent. Jag har nämligen hittat ett företag som säljer färdiga upplevelser och som gör att min ansträngning blir minimal. Låter tråkigt? Inte alls! De hade sjukt mycket roliga saker. Jag valde bland annat mellan följande presenter till henne:

  • Modell för en dag. Min syster är naturligt vacker och det enda som står i vägen för en lukrativ karriär i modellbranschen är hennes ringa längd. Med 170 cm över havet kommer man – tyvärr – inte långt. Men man kan väl ändå få prova att vara modell, tänkte jag och övervägde denna present till henne in i det längsta.

  • Ystad Saltsjöbad. Hon behöver verkligen komma iväg och koppla av litegrann. I synnerhet nu då hon håller på att stressa med både skola och körkort. Det här får vi dock göra någon annan gång; jag har inte tillräckligt med pengar just nu. Det får bli en examenspresent istället.

  • Prova på Poledance. Det här vet jag att hon skulle gilla. Hon älskar att röra på sig och hon är ju trots allt gammal dansare,. Men – jag valde bort den här presenten då jag tror att hon skulle skämmas lite för mycket. Kanske gjorde jag fel?

Så, vad valde jag för något till henne då? Det här * trummor och trumpeter * !

  • SKAM- Safari. Min syster fastnade rejält i tv-serien Skam (vem gjorde inte det?) och den här presenten ger henne en möjlighet att lära känna platserna lite bättre. En guidad tur genom Oslo där varje liten del av serien gås igenom. Det verkar vara högtryck och det verkar vara många anmälda. Jag tror att syrran får en chans att träffa nya vänner medan de diskuterar Nora, Sana, Isak och alla de andra karaktärerna. Naturligtvis så bjuder jag henne på en hotellnatt också – det ingick tyvärr inte i priset.

 

27 Sep 2017