Vill du plastikoperera dig?

För några år sedan pratade jag med en kompis till mig, som arbetar som plastikkirurg. De som har det som yrke tjänar väldigt mycket pengar, visste du det? De har flera hundratusen kronor i månadslön, sådant som vi andra bara kan drömma om. Att de tjänar så bra beror på att alltfler efterfrågar deras tjänster. Det går väldigt bra för alla plastikföretag. Enligt henne, är det väldigt många som vill operera sin näsa. Det kanske inte är så konstigt, näsan är ju det första man ser när man tittar sig i spegeln. Många är missnöjda med sin näsa; antingen är den för tjock, för bred, för stor eller för liten. Det många inte tänker på att det är inte utan risk att operera sin näsa. Här nämner jag några av de risker som plastikguiden tar upp:

Några risker med att operera näsan

  • Du kan riskera att blodkärl brister under en operation. Det är inte särskilt farligt för din hälsa, men det du riskerar är att det blir små prickar på näsan som inte går bort.
  • Du kan riskera att blodkärl brister, att näsan blöder efteråt. Så få som 3 procent kan brukar få det. Det innebär att du har näsblod och behöver göra om operationen, men det är inte svårt.
  • Du kan få en nästipp utan känsel. Ibland drabbas det bara i början, men det kan bli permanent också.
  • Ungefär en av tio kan få en näsa som blir fulare än vad den var i början, men det går att korrigera, och det är upp till kirurgen att göra det.
  • Minns att de allra flesta faktiskt blir nöjda med sin näsoperation, men helt säkert är det alltså inte. Lycka till nu!

    22 Sep 2017